Fransk bulldogg

Utställning Borås – SDHK

juni 28th, 2008 Posted in Okategoriserade

Idag packade vi ryggsäcken och begav oss mot Borås. Fia var seg som bara den i morse. Hon är inne i  en sådan där seg- och fjollperiod där det mesta är trist och farligt.

Med oddsen emot oss får jag ändå påstå att det gick riktigt fint! Fia fick 1:a i konkurrensen i juniortikklassen, fick 1:a i kvalité och CK. Sedan placerade hon sig 2:a i bästa tikhund klassen! Det var kul! Domarkkritiken var också fin. Dock påpekade denna domaren om Fias ”rears”. Jag är aningen osäker på vad det betyder men eftersom domaren i Hässleholm även påpekade detta kunde det vara intressant att veta. Har Googlat men ändå bara kommit så långt att jag förstår att det har med bakdelen att göra ;-) Kan vara att hon är lite tät mellan bakbenen men det är bara en gissning.

Nicklas var också duktig. Han börjar få kläm på det här med hundutställning. Såg dock på ett av korten jag har tagit att han vid ett tillfälle står med händerna i fickorna inne i ringen! Synd och skam! Detta måste genast tränas bort ;-)

Vi blev lite förvirrade när btkl var över och vi blev inropade igen! Skulle tydligen gå emot hanen som vann i juniorklassen? Vi fattade ingenting, men det var bara in i ringen, gå ett halvt varav, domaren tog de båda i handen och sedan var det klart. Jag vet inte om momentet kanske hade som syfte att placera de båda som 1:a och 2:a?
Det är en hel vetenskap det där med hundutställning!

Lite intressant var det också att de flesta (kanske t.o.m. alla) hundar fick CK. Var mååånga i ringen när bästa tik resp. hane skulle placeras. Hörde att sekreterarna diskuterade att deras CK-lappar tagit slut! När de ropade in alla tikar konstaterade de att det var första gången de någonsin kunnat ropa in samtliga medverkande tikar till btkl. Men då är det ju extra kul att Fia gick bra bland så många!

Nästa utställning är en tvådagars i Tvååker. Såå kul men ack så tröttsamt det kommer att bli. Jag vet en matte och husse som kommer vara väldigt mätta på utställning efter den helgen… ;-)

Fler bilder från dagen finns i Bildgalleriet.

 

 

  1. One Response to “Utställning Borås – SDHK”

  2. By Jenny on Jun 29, 2008

    Duktig Fia är! På hästspråk pratar man om front legs o rear legs.

Post a Comment