Fransk bulldogg

Sommaren är kort

augusti 11th, 2009 Posted in Okategoriserade

Då var den här sommaren över. Åtminstone är det så det känns när man sticker huvudet ur huset och känner regnet droppa. På kvällsrundan idag ruskade Fia ogillande på huvudet för det äckliga regnet. Hon är en riktigt soldyrkare. Hon kan ligga och steka i solen längre än vad matte och husse orkar. Men promenader i värmen låter hon gärna bli. Fast det har ju inte varit något större problem den här regniga sommaren… ;-)

Tyvärr har vädret gjort att turerna till sjön varit mycket få. I helgen åkte vi en kväll ut till ett hundbad i närheten av Nicklas föräldrars hus. Bästisen Kajsa var naturligtvis med och Nicklas syster Jenny, som var den enda av oss tvåbenta som badade, fick busa med vovvarna i vattnet. Nicklas och hans pappa fick offra sig och kavla upp byxbenen. Matte stannade på land, kändes säkrast så. Fia är långt ifrån en badkruka. Hon går gärna ut så pass långt i vattnet att det går upp till bröstet och sedan vill hon springa som en galning. Måste vara jättejobbigt i så högt vatten! Hon simmar bara om vi släpper ner henne i högre vatten. Det är ytterst få gånger hon går ut och simmar av sig själv. Men nu vet vi att hon kan i alla fall ;-)

Annars har sommaren varit ganska trist för lilla Fisen. Matte har jobbat och husse bara renoverar och renoverar. Men snart så är det dags att anmäla sig till höstens kurser på SBK och det ser vi fram emot! Husse ska för första gången gå kurs med Fia, blir troligen Allmänlydnad 1 så att husse kommer in i det här med att träna hund lite. Fia har ju redan gått den kursen men hon bryr sig nog inte nämndevärt vad vi går. Bara hon får träffa andra hundar och får godis så är hon nöjd. Matte kommer troligen gå en Aktiveringskurs med Fia. Har velat gå den ett tag men det har inte funkat tidsmässigt. Så nu håller vi tummarna för att kurserna vi ska gå inte läggs på samma dag, samma tid!

Lite bilder från sommaren:

sommar2  
Matte och Fia njuter i kvällssolen

sommar1
På utställning

sommar4
Fia posar hos Nicklas föräldrar
 
sommar5 
En mycket sur löp-Fis i början av sommaren. Fy för trosor…

sommar3
Bästa kompisen Kajsa

Post a Comment