Fransk bulldogg

Sommar!?

april 30th, 2009 Posted in Okategoriserade

Jag tror minsann att sommaren har kommit till Småland. Igår hade vi 26 grader och idag lutar det åt samma värme. Härligt tycker matte och husse, men Fia är inte riktigt lika förtjust. Hon blir lita dåsig och tappar matlusten när värmen kommer. Men plockar man fram fotbollen ”glömmer” hon bort att det är varmt ;-) Vi är lite försiktiga med att busa för mycket med henne ute i solen för man kan undra om hon verkligen känner av när det blir för mycket? Den där fotbollen är det bästa hon vet och fastän tungan hänger så långt ut av trötthet att hon nästan kliver på den med framtassarna vill hon forsätta leka ;-) Idag tror jag att vi ska plocka fram den lilla poolen till henne så hon kan svalka sig i vattnet när hon känner att det blir för varmt.

I morgon är det utställning här i Smålandsstenar och Fia är anmäld. Det blir nog hennes sista utställning så jag hoppas att vi inte åker ut med en 2:a. Det blir matte som får ställa den här gången. Vi var nämligen på handlerkurs i Hylte förra söndagen. Det var en proffshandler från Danmark, Kirsten Pedersen, som kom dit och hade kurs. Jätteintressant! Meningen var att husse och Fia skulle träna ihop och matte var mest med som moralsikt stöd men riktigt så blev det inte…Husse tröttnade på att han inte lyckades får Fias uppmärksamhet så matte fick ta över. Det är ju inte så konstigt att matte och Fia har bättre kontakt då det är vi två som har gått alla kurser på brukshundklubben tillsammans. Fast det är verkligen svårt att få Fia koncentrerad inne i ringen, hon ogillar att ha en hund bakom sig och en framför och tappar koncentrationen när hon inser att så är fallet ;-) Men vi fick till det ganska bra tillslut!
Matte och Fisen var dödligt trötta på vägen hem. Det är jobbigt att springa runt i ringen! Det fick bli en eftermiddag i soffan när vi kom hem, vilket Fia inte alls hade något emot. Maken till trött hund får man leta efter. Vi får tvinga upp henne på morgonen för hon kan lätt sova bort halva dagen! Speciellt om husse har lyft upp henne i vår säng…

Nu sitter den lilla soldyrkaren i ljuset av solen från altandörren och bara njuter. Det är ganska typiskt för rasen har jag förstått, det där soldyrkandet, och så snarkandet naturligtvis ;-)

Post a Comment