Fransk bulldogg

Löp-Fis

september 2nd, 2009 Posted in Okategoriserade

Jaha då knas-inför-löp-fisen igång igen. Förra någon vecka sedan började hon  med att bädda överallt och vi anade vad som var på G. Sedan kom slickandet. Just nu är hon mitt uppe i slickfasen. Hon slickar på allt! Och finns det inget i närheten går det precis lika bra att slicka i luften… ;-) Knasloppa. Detta innebär att det nu borde vara ung. 1 och en halv månad kvar till löp. Lång väntan på något mindre trevligt. Mest synd är det om Fia som man märker inte riktigt är sig själv under den här perioden.

I helgen bodde Fia hos mattes mormor för matte och husse var på mässa hela helgen. Det hade gått bra förutom en natt när Fia hade snarkat så väldigt. Hon har sådana nätter ibland, när det kvittar på vilket håll hon ligger, hon snarkar som bara den ändå. Tack och lov är det inte ofta hon får sådana ryck.

Förra veckan började vi kurs, matte och Fia. Aktivitetspasset heter kursen och i den ska vi få testa på bland annat bruksgrenarna. Ska bli superkul! Första gången fick vi testa varandras hundar på deras favvo val av beröm, om de helst vill ha godis, kel eller lek t.ex. Fia är en godisråtta, fast matte tror ändå att i vissa situationer funkar det bättre med bus med Kong Wubban. Kel däremot funkar inte alls, det har det aldrig gjort, hon drar sig undan då och tittar förvånat på en som om man vore dum i huvudet. Hallå matte, var är godiset liksom! ;-)

Fias syster, Cornelia, verkar bli bättre. Hon har fått en speciell byxa som gör att matte och husse kan ge henne stöd för att gå. Vi fortsätter hålla tummarna för att hon blir bra, lilla Ella Bella Bus.

Igår hade vi skinande sol här hemma. Gott med en sommardag till. Matte passade på att sola en runda ute och det var det fler i familjen som ville. Jag hann knappt lämna min solfilt förrän den lilla korven smet upp och tog plats.

Sol-Fia         Sol-Fia1 
                         Soldyrkaren Fia                                      

Sur-Fia
En mycket sur snart-löp-Fis

Post a Comment