Fransk bulldogg

Härliga maj

maj 24th, 2009 Posted in Okategoriserade

Maj har varit en härlig månad tycker Fia som ligger och njuter i solen både ute och inne. Promenaderna får dock vänta till kvällen för att motionera i värmen är ingen höjdare.

1:a maj var det utställning på Smålandsstenar brukshundklubb. Vi hamnade bredvid ett gäng Irländska Varghundar somFia och matte var mäkta impade av. Deras huvuden var lika stora som hela Fia! Matte skulle ställa och var supernervös, som vanligt… Men det gick bra. Var bara två franska bulldoggar på plats. En fawn tik som var mycket fin. Domaren tyckte att de båda frallorna var fina, han tyckte om Fias front och den andra tikens bakparti, han önskade en kombination av de båda hundarna för att skapa den ultimata frallan ;-) Men för dagen ansåg han att Fia visade sig bäst så därför fick hon bli BIR. Kul! I gruppen var det en hel del hundar så jag trodde inte att vi skulle placera oss men hör och häpna, domaren plockade fram oss till en 5:e plats. Så dagen slutade som BIG 5:a, kul kul kul! Matte och husse blev naturligtvis sugna på att forsätta ställa efter detta, även om vi har beslutat oss för att inte ställa mer… Velpottor!

Vårt sug blev ännu värre när vi besökte Fransk Bulldoggspecialen i Hässleholm i mitten av maj. Jisses vilken dag. Vi var i himmelriket, frallor vart man än vände blicken ;-) Vi var bara där för att titta men Fia var naturligtvis med. Tror att det var nyttigt för henne att vara med på utställning utan att behöva studsa runt i ringen, vilket hon inte är jätteförtjust i. Men dagen gick bra, hon var inte rädd när vi gick omkring på området och verkade tycka att det hela mest var spännande. Jissesva sugna vi blev på att ställa när vi satt där! Det är ju kul, egentligen. Tycker matte och husse i alla fall ;-) Vi diskuterar nu om vi ska ställa i Borås i juni. Får se om suget håller i sig till i morgon när anmälan går ut…

BIR i Hässlehom blev Chateau d’albin Klara. En otroligt vacker tik som drog åtminstone min blick till sig redan första gången hon gick in i ringen. Även BIM Torparinnans Påg Dagobert var en snygging som matte och husse dreglade lite extra över. Det slog oss när vi satt där och tittade att det är väldigt skillnad i utseende på frallorna. Vissa har lång ben, andra korta. Vissa har lång svans, andra ingen svans alls. Vissa har smala små ögon, andra har stora runda ögon. Vissa är långa i kroppen, andra är korta. Det är först när man ser hundarna samlade i ringen man märker deras olikheter. Även rasens osundhet var något vi funderade på under utställningen, med tanke på att Frallan hamnat på SKK:s lista över mest osunda hundraser. Dock är denna sundhet ingen man lätt upptäcker när hundarna visar upp sig i ringen. Andningssvårigheter eller avsaknad av svans är ju lätt att höra/se, men det finns andra problem som inte är lika lätta att upptäcka. Vi hoppas att Franska Bulldoggklubbens arbete med utvärdering av RAS och Frallans problem blir ett steg i rätt riktning, mot en sundare Fralla.

Slutligen ropar vi hurra för Fia som har blivit moster och Cornelia som har blivit mamma till två små, söta och alldeles underbara valpar på kennel Typhoon. Klicka här för se bilder på de små liven. Ett extra HURRA för Ella som valpade själv!

Post a Comment