Fransk bulldogg

Besök på Typhoon’s kennel och utställning i Borås

juli 6th, 2009 Posted in Okategoriserade

Nu var det ett tag sedan här uppdaterades men den här gången kan vi inte skylla på mattes lathet utan snarare husses ;-) Sidan har krävt en uppdatering för att bloggen ska kunna uppdateras och det där ligger på husses bord. Men nu är uppdateringen gjord och här kommer lite info om vad vi har hittat på i sommarvärmen.

För någon vecka sedan for vi ner till Skåneland för att hälsa på Fias uppfödare på Kennel Typhoon. Resan ner var inte helt problemfri då kylanläggningen i bilen lade av i Halmstad! Bara sådär! Det var lagom varmt i bilen och stackars Fia flåsade där i baksätet trots att rutorna var nervevade. Det var därför riktigt befriande att få stiga ur den där kokheta bilen när vi kom fram. Vi fikade och pratade hund, och sen kollade vi på valparna så klart! Snuttiga små korvar! Man blir ju valpsjuk! Det är Fias syster Cornelia som har fått två små valpar. En hane (gul med vita tecken) och en tik vit med gula tecken).

       Valp1

Valp2

Eftersom det fanns valpar fick Fia stanna ute och det blev heller inget bus med Ida och Ella. Men det gjorde nog inte henne något, hon var mycket upptagen av att lukta runt i trädgården. Och det var nog krävande för Fia sov hårt hela vägen hem och vid ett snabbt stopp hos mattes mamma lade hon sig raklång över golvet.

Vi har även deltagit i hundutställningen i sommarvärmen. Det var en fruktansvärt varm dag i Borås! Matte och Husse gjorde en dundertabbe som trodde att Fia skulle fixa värmen någorlunda, för det gjorde hon inte. Hon blir verkligen mer och mer värmekänslig den lilla damen. Vi hade dock en mängd vatten med oss och bakom ringen gick en å som vi var nere och svalade Fia i. Matte rusade runt bland försäljarna på utställningen efter en kylduk med dessa var slut överallt. Det var fler hundar än Fia som led av värmen den dagen… En av försäljarna hade inte ens med sina kyldukar då det brukar vara dåligt väder på Boråsutställningen. Jo tack, det vet vi. Förra året satt matte med kofta, fleecejacka, regnställ och paraply vid ringen. Regnet fullständigt öste ner då. Men i år hade vädergudarna visst en annan plan. Trots värmen lyckades Fia ta sig runt ringen. I unghundsklassen fick hon 1:a kv och placerade sig 1:a i kk med CK! Kul! Men efter den visiten i  ringen hade vi behövt en bra stunds kylning i skuggan för när det sedan var dags för bästa tikklassen var Fia helt slut. Hon ville knappt stå inne i ringen pga av värmen. Mattes lilla Fis! Det kändes som en evighet innan domaren placerade hundarn fast egentligen var hon nog ganska snabb, hon verkade vädligt mån om hundarna och hade förståelse för hur värmen påverkar dem. Fia placerades som 3:dje bästa tik och det kändes superkul! Bästa tik med CERT (senare BIR) blev Hagabergslidens Orange Fairy och 2:a bästa tik blev Such. Bäring Nords Grimhild. Två mycket fina tikar, så Fia var i fint sällskap minsann.

Borås1

Det var en trevlig dag i Borås men alldeles för varm för både människor och hundar. Nästa utställning är på lördag i Tvååker, fast matte glömde anmäla Fia i tid så där blir vi bara publik. Hoppas på uppehåll men gärna lite moln mellan varven så hundarna slipper en repris från Borås.

Post a Comment