Fransk bulldogg

Äntligen!

maj 25th, 2009 Posted in Okategoriserade

Äntligen drar Fias löp igång! Som vi har väntat och väntat, som vanligt… Hon är makalös vår lilla dam på att lura oss med löpstarten. Matte var helt säker på att löpet skulle dra igång lagom till 1:a maj utställningen eftersom Fia redan då var luktig, skvättig och aningen känsligare än vanligt. Husse hade dock is i magen och gissade på att det skulle vara 1 månad kvar. Det skulle visa sig att husse är en husse med koll ;-)
För två veckor sedan var vi hundklubben och en stor stilig Briardhane visade glatt intresse för Fia. Löp inom några dagar, sa Briardhanens ägare. Jippie, sa matte. Vänta du bara, sa husse, som fortfarande hävdade att det skulle dröja någon vecka. I morse såg vi äntligen lite blod. Det var på tiden! Må hända det var gårdagens besök hos bästisen, labradoren Kajsa, som också löper nu, som även drog igång Fias löp.

Skönt att det är igång, men samtidigt lite synd eftersom vi har redovisning av vårt projekt på klickerkursen om en vecka. Hade behövt hårdträna den sista tiden nu men det lär inte bli lätt… Fia blir en mycket känslig och ynklig liten dam under löp. Får hårdträna försiktigt ;-) Vårt projekt är att hon ska, med hjälp av klicker, lära sig att städa, det vill säga lägga sina saker i en korg på kommandot städa. Det är den sista biten med att faktiskt släppa saken ner i korgen som är det svåra. Hon släpper inte gärna sina saker, bara det är något vi behöver träna på. Visst släpper hon på kommandot loss om man ber henne, men det tar emot och i städmomentet måste hon släppa utan kommandot loss. Vi kämpar på.

Vi har även i maj avslutat ett annat projekt. Projketarbetet med blivande allmänlydnasinstruktören Emilia, som numer är allmänlydnadsinstruktör. Vi var med på examinationsdagen och fixade bilar som körde fram och tillbaka utmed vägen. Fia skötte sig riktigt bra. Hon gör ytterst sällan utfall mot bilarna längre, inte ens när vi går utmed trafikerade Nissastigen. Superskönt är det! Emilia gjorde även en analys på Fias beteende och min och Fias relation. Mycket intressant och en möjlighet att lära känna Fia ännu bättre. Får berätta mer om det någon annan dag för nu är det dags att gå morgonprommis.

Post a Comment